Наставак радова на ветропарку у Општини Алибунар

Аутор текста:  Ференц Косо

У протеклих неколико дана на путевима дуж општине Алибунар, примећене су гужве и повремени застоји у саобраћају. Разлог ових застоја је превоз делова за нове ветротурбине, услед наставка радова у ветропарку који гради компанија Elicio. Укупна вредност инвестиције је 80 милиона евра, а ветропарк ће се финално састојати од 21 ветротурбине.
Први делови за турбине ветропарка Алибунар (42 MW), стигле су на градилиште из Луке Дунав у Панчеву. Из компаније Elicio смо добили информацију да се и у наредних неколико дана планира превоз делова за турбине у раним јутарњим и преподневним часовима, јер ноћни превоз вангабаритног терета није могућ.
Због јаког ветра, који ових дана дува у Јужном Банату, није могуће дефинисати тачну сатницу с обзиром да специјални транспорт подразумева претовар и утовар делова за турбине, као и издизање и прилагођавање инсталационих каблова у насељеним местима проласку специјалних возила за вангабаритни товар.
Захваљујемо се нашим суграђанима на разумевању и извињавамо се у име компаније Elicio уколико вангабаритни превоз омета редован саобрачај.

Image may contain: sky and outdoor

Pratite nas na Facebook mreži:

Leave a Comment

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial