Одржан је састанак Актива директора свих основних школа на територији Општине Алибунар

Аутор текста: Ференц Косо

У просторијама школског центра у Алибунару, одржан је састанак Актива директора свих основних школа на територији општине Алибунар. Поред разговора о почетку другог полугодишта, најважније теме састанка су биле извештај и наредни процесни планови и кораци поводом оснивања Општинског савета родитеља општине Алибунар, разматрање и договор око датума календара такмичења и смотри ученика наше општине.

Image may contain: 2 people, people sitting and indoor
Председник Актива директора, Душан Богдановић, поздравио је присутне колеге и пожелео им срећан почетак другог полугодишта. “У интересу наших ученика и наставног особља школа је побољшање квалитета наставног процеса , а кроз разна такмичења и смотре можемо видети како смо позиционирани. На нама је да створимо све неопходне услове да се такмичења још више развијају и добију на значају, а када су у питању надарени ученици, једно од главних догађаја где могу да искажу своја знања и вештине јесу такмичења”.
Директор О.Ш. “Душан Јерковић”, Душан Богдановић је и координатор општинског савета родитеља, па је обавестио директоре о оснивању и конститутивној седници општинског савета родитеља. “Општински савет родитеља чине представници Савета родитеља свих образовних установа са подручја општине Алибунар. Један од разлога због кога се приступило организовању савета на нивоу јединица локалне самоуправе је потреба спровођења акција решавања проблема све присутнијег насиља у школама. Савет треба да направи акциони план деловања И потребно је да се Општински савет родитеља састаје минимум једном месечно, а председник Актива директора треба овом Савету да свака три месеца подноси извештај о тренутном стању. Предлог је да се активно укључе и поједине институције као што су Центар за социјални рад и Дом здравља”.
Састанку је присуствовала и Адријана Сфера, члан Општинског већа задужен за образовање. Госпођа Сфера је том приликом изјавила: “За успех у образовању, потребна је заједничка акција не само наставника, родитеља и ђака, већ комплетне локалне заједнице. Локална самоуправа подржава иницијативу организовања школских такмичења и учиниће све што је неопходно да буду обезбеђена сва потребна средства за успешно одржавање такмичења. Што се тиче општинског савета родитеља у којима се налазе представници родитељских савета свих школа са територије наше општине, обезбеђени су услови да тако удружени и умрежени родитељи лакше превазилазе проблеме са којима се суочавају током школовања своје деце и у томе имају нашу апсолутну подршку, јер нам је у интересу да гајимо хомогено друштво и развијамо здраво окружење за нашу децу.”
На састанку је утврђен и календар такмичења.
Предмет
Одржава се Место Датум
Српски језик Владимировац 24.03.2018.
Књижевна олимпијада Добрица 10.03.2018.
Језик Алибунар 04.03.2018.
Историја Банатски Карловац 22.04.2018.
Географија Јаношик 11.03.2018.
Математика Иланџа 24.02.2018.
Физика Алибунар 10.02.2018.
Хемија Николинци 03.03.2018.
Биологија Локве 17.03.2018.
Техничко и информатичко Банатски Карловац 10.03.2018.
“Шта знаш о саобраћају” Локве 21.04.2018.

Pratite nas na Facebook mreži:

Leave a Comment

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial